Eindelijk is de zogenaamde Corona pandemie voorbij wordt er alweer gewaarschuwd voor de volgende.

 

Vogelgriep, zou de volgende pandemie kunnen zijn waar de mensheid serieus rekening mee zou dienen te houden.

Natuurlijk worden weer miljoenen uitgegeven aan een mogelijke inentingsstof, gebaseerd op: mRNA.

Wat ik mij serieus afvraag is waarom de mensheid niet reeds lang geleden uitgestorven is, immer virussen (en bacterie) hebben zich reeds lang voor het ontstaan der Homo Sapiens ongebreideld uit kunnen breiden - gastheren van dino tot aap genoeg.

Mijn oma leerde mij reeds vroeg dat tegen iedere ziekte een kruid groeide. En dit is zeker waar. Echter wij (de mens) zijn zo afhankelijk geworden van de hedendaagse farmacie dat we de kracht der natuur "vergeten" zijn. Het is niet voor niets dat diverse farmacie bedrijven zich beijveren om patenten te krijgen op de inhoudsstoffen van planten en schimmels. Zij weten wat voor ongekende kracht in deze steekt.

Echter wordt het niet langzaam aan tijd om onze "afweer" zelf in de hand te nemen, zonder een complete "overgave" aan de miljarden verdienende farmacie bedrijven?

Vele stenen en kruiden verhogen onze weerstand tegen agressieve indringers, kunnen deze zelfs "doden".

Jammer genoeg verdwijnt deze kennis steeds meer, wordt steeds meer naar de achtergrond gedrukt. Op mijn website "Kruid en Steen" zal ik de komende tijd meer schrijven over de mogelijkheden welke wij zelf hebben om tot bescherming van bijvoorbeeld "de vogelgriep" te komen.

 


Wist je dat er een pijnappelklier wonder in je leeft? Lange tijd werd de pijnappelklier niet eens genoemd in leerboeken - moeten we hem dan maar vergeten? De wetenschap dacht dat het een overblijfsel was van vroegere evolutionaire stadia, een soort "aanhangsel in de hersenen". Maar intussen is het "gerehabiliteerd" en als onmisbaar erkend. Hoewel de pijnappelklier klein is, is hij buitengewoon belangrijk voor onze lichamelijke, geestelijke en ook onze spirituele gezondheid. Het regelt de interne klok, regelt de slaap en verhoogt onze intuïtie. Het is de poort naar bewustzijn in andere dimensies.

 

Profiel van een meester klier

De pijnappelklier is een endocriene hormoonklier. Deze bevindt zich ter hoogte van de wenkbrauwen precies in het centrum van de hersenen. De pijnappelklier is een sterk doorbloed orgaan en zijn stoffen worden rechtstreeks in de bloedbaan afgescheiden. Hij dankt zijn naam aan zijn vorm, die lijkt op de kegel van een dennenboom. Dennenappels worden al sinds de oudheid geassocieerd met de pijnappelklier, het derde oog en een hoger menselijk bewustzijn. De heerlijk geurende pijnbomen behoren tot het geslacht van de coniferen en hebben miljoenen jaren vóór de bloeiende planten de aarde bevolkt. De dennenschubben zijn in een spiraal - in een perfecte geometrie - op de kegel gerangschikt.

 

De pijnappelklier - dirigent en ritmegever

Onze pijnappelklier produceert serotonine gedurende de dag. Als het "geluk hormoon" brengt het vreugde, dorst naar actie en enthousiasme teweeg. In de duisternis van de nacht wordt serotonine omgezet in melatonine. De productie van melatonine wordt geregeld door de lichtinval op het netvlies van het oog. Melatonine bevordert en regelt onze slaap. De pijnappelklier is de dirigent en de belangrijkste ritmegever (van alle hormoonklieren) en houdt de processen in ons lichaam in de maat. Elk orgaan en elke cel draagt een "innerlijke klok" in zich die oscilleert in zijn eigen ritme en frequentie. Er zijn bijna tweehonderd verschillende ritmes in ons lichaam. Zij worden geregeld door de invloeden van het licht en dirigeren het orkest van het leven. Zoals planten hun bloemen openen en sluiten, zo trilt elke cel, elk wezen en elke oceaan met elkaar in hun onvergelijkbare melodie - en allen communiceren met elkaar.

 

De pijnappelklier en zijn veelvuldige krachten

Maar melatonine zorgt niet alleen voor gezonde diepe slaapfasen, het heeft ook een enorm potentieel om cel schade te herstellen en het verjongingsproces 's nachts te ondersteunen. Het immuunsysteem en de ontgifting van het lichaam worden gestimuleerd en melatonine ruimt vrije radicalen uit de weg. Zo beschermt het ook tegen onder meer kanker en hartaanvallen en voorkomt het de ontwikkeling van dementie. Wetenschappers uit Glasgow hebben ontdekt dat mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer lagere melatoninespiegels hebben dan gezonde mensen. Bovendien heeft het een stimulerend effect op de bètacellen van de alvleesklier, die insuline leveren en de eetlust reguleren. Anderzijds verbetert melatonine ook het vet- en cholesterolgehalte in het bloed omdat de werking ervan cortisol afremt. Een andere taak is het effect op de groeihormonen van de hypofyse in de hersenen en voorkomt seksuele rijpheid vóór het begin van de puberteit. Bovendien zijn er zeker nog veel meer verbanden die in de toekomst zullen worden onderzocht.

 

De lichaamseigen drug - DMT

In bepaalde staten van zijn wordt de melatonine van de pijnappelklier omgezet in DMT (dimethyltryptamine). DMT is de krachtigste hallucinogene neurotransmitter. Dr. Rick Strassman, auteur van het boek "DMT - The Spirit Molecule", is ervan overtuigd dat de pijnappelklier deze hallucinogene stof op bijzondere momenten in het leven vrijgeeft en buitenzintuiglijke waarnemingen mogelijk maakt. Bijvoorbeeld in bijna-doodervaringen, in geboorte- en sterfprocessen, tijdens seksuele extase, in diepe slaapfasen, ook tijdens fysieke maximale stress en in diepe meditatie. Bovendien is het ook belangrijk voor onze droomprocessen en voor de classificatie van onze herinneringen. DMT stelt onze hersenen in staat nieuwe denkstructuren en sensaties te creëren, waaronder empathie en compassie. We breken uit de rijken van het ego in de uitgestrektheid van de ziel. Van persoonlijk gedefinieerde structuren naar een ervaring van het tijdloze zelf. Daartoe worden drempelruimtes gecreëerd van waaruit deze sprong mogelijk wordt. De sprong is vrijwillig en kan alleen in jezelf plaatsvinden.

 

Het derde oog ontvangt het innerlijke licht

Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft de pijnappelklier lichtreceptoren, ook al bevindt hij zich merkwaardig genoeg in de schedel. De pijnappelklier heeft dus een soortgelijke functie als het oog en fungeert als een soort "ontvangststation" voor innerlijke beelden en het licht van de bron van alle zijn. Eén hypothese (van David Klein, hoofd van de neuro-endocrinologie aan het Instituut voor Kindergeneeskunde en Menselijke Ontwikkeling) suggereert dat de oorspronkelijke netvliezen van onze ogen beide functies hadden. Ze konden beelden opnemen en melatonine produceren.

 

Moderne levensstijl doet de pijnappelklier krimpen en verkalken

Maar de pijnappelklier is in de loop van de evolutie achteruitgegaan. Van zijn oorspronkelijke grootte van ongeveer drie centimeter, is hij gekrompen tot de grootte van een erwt. Kleine kinderen hebben vaak nog een geactiveerde pijnappelklier en hebben toegang tot hun intuïtie en spirituele vermogens. Een functionele beperking is enerzijds ook te wijten aan het feit dat wij niet langer onze natuurlijke levensritmes volgen. Kunstmatige lichtbronnen houden ons wakker en veranderen de nacht in dag. Een gebrek aan zonlicht en een te korte nachtrust belemmeren de werking van de pijnappelklier. In verduisterde kamers, waar geen kunstmatig licht binnenvalt, zoals dat van straatlantaarns, PC-verlichting en dergelijke, zal de slaap dieper en rustgevender zijn. Maar de hoge blootstelling van het lichaam aan gifstoffen heeft ook ernstige gevolgen voor de activiteit van onze kleine "geestenkapsel" - het begint te verkalken. Een verkalkte pijnappelklier geeft ons het gevoel dat we alleen zijn in deze wereld en gescheiden van onze goddelijke bron.

 

Fluoride is de grootste vijand van de pijnappelklier

Fluoride is vergif voor de hersenen in plaats van een zegen voor de tanden ... Fluoride verbindt zich met aluminium en transporteert het door de bloed-hersenbarrière naar de hersenen. Fluoride in tandpasta, tafelzout, mineraalwater en junkfood vormt een bijzonder gevaar, omdat fluoride zich meer dan in enig ander orgaan ophoopt in de pijnappelklier en deze doet verharden. Maar ook hormonen, kwik, cafeïne, tabak, alcohol en geraffineerde suiker kunnen de verkalking van de pijnappelklier versnellen.

 

Aluminium

Aluminium kan, zoals reeds beschreven, ook de werking van de pijnappelklier aantasten. Daarom moet aluminium in de vorm van folie en verpakkingen zo veel mogelijk worden vermeden, evenals deodoranten die aluminium bevatten. De aanwezigheid van dit metaal in vaccins is ook dodelijk. Aluminium wordt in verband gebracht met bepaalde auto-immuunziekten, alsmede met de ziekte van Alzheimer en bepaalde vormen van autisme.

 

Tips voor het activeren van de pijnappelklier

Vermijd fluoride, nicotine, cafeïne, suiker (suiker remt de vorming van serotonine)

Bescherming tegen elektromagnetische straling (mobiele telefoon, WLAN, 5G, enz.)

Natuurlijk, evenwichtig ritme van dag en nacht

Voldoende goede slaap

Yoga, in het bijzonder afwisselende ademhaling (Nadi Shodhana), kinderhouding, strijder IlI, hoofdstand, de zonnegroet (Surya Namaskara) en Kundalini yoga

Regelmatige meditaties

Regelmatig zingen en neuriën en ook het chanten van mantra's (OHM) - de aldus geproduceerde trillingen stimuleren de pijnappelklier

Activering door ritme en trance, b.v. drummen.

Veganistisch of vegetarisch dieet; geen dierlijke producten, indien mogelijk.

Kurkuma ontkalkt de pijnappelklier en beschermt deze tegen blootstelling aan fluoride (meng kurkuma met kokosolie en doe dit op het derde oog - pas op, het vlekt!!)

Vitamine D3 in combinatie met K2 lost verkalkingen op

Ruiken aan neroli-olie (de etherische neroli-olie wordt gedistilleerd uit de schillen van de bittere sinaasappel)

Spirulina algen - het is uitstekend voor het elimineren van zware metalen!

Wortelsap met papaya, heeft een zeer reinigende werking op de pijnappelklier (droog de papayazaden en doe ze in een pepermolen)

Drink dagelijks 2-2,5 liter goed bronwater, zodat een groot deel van de opgeloste gifstoffen via de nieren kan worden uitgescheiden.

Zoutbaden en zoutmassages. Meng zout met kokosolie, wrijf het in en ga dan in bad liggen (natuurlijke zouten zoals Himalayazout, zeezout, natriumbicarbonaat, magnesiumchloride - is niet duur en lost verstoppingen op).

Lever- en darmreinigingen, vastenkuren, zonnebaden en saunabezoeken zijn ook nuttig.

 

Effectieve verbeelding om de pijnappelklier te activeren

Om je zielsverbinding te verdiepen en gemakkelijker in contact te komen met je hogere zelf, zijn eenvoudige innerlijke beelden en verbeeldingen behulpzaam.

 

Het maakt niet uit waar je bent, in de auto, achter je bureau of in de natuur - denk maar aan je pijnappelklier...

Adem in en stel je voor dat je pijnappelklier je long is. Alle zuurstof gaat de pijnappelklier in, zuivert hem en met je uitademing vloeit alle stress eruit....

Stel je voor dat er licht in je hoofd stroomt van boven de kruin van je hoofd en dat het je pijnappelklier verlicht. Dan kunt u de lichtdouche uitbreiden tot uw hele lichaam en er met plezier in baden en uzelf opladen.

 

Het geactiveerde lichtlichaam 

Wanneer je meesterklier geactiveerd is, openen de neuro chemische poorten zich en worden de sluiers meer en meer opgetild naar je oorspronkelijke levendigheid en multidimensionaliteit. Innerlijke visioenen, inzicht en wijsheid komen naar je toe. De pijnappelklier werkt als een soort antenne naar een andere dimensie. Vanuit de ruimte van Zuiver Bewustzijn, kunnen wonderbaarlijke helende bewegingen gebeuren en zich manifesteren. De kleine "genie-capsule" heeft een elektro-magnetisch veld dat in meditatie kan worden uitgebreid. Tijdens de expansie, verandert de ruimte-tijd waarneming. Het symboliseert scheppingskracht en onsterfelijkheid en het helpt ons onze verbondenheid te voelen met de geestelijke wereld en met Al-Dat-is. Je voelt de energie van de natuur, van de zon, de maan, de sterren, de bomen, hoe ze je onverbiddelijk opladen... Mensen, dieren en planten houden van je aanwezigheid. Wij beseffen dat wij lichtwezens zijn en leven onze intuïtie en roeping. We bereiken een staat van diepe vrede. Wij behoeven geen toevlucht te zoeken in andere sferen om te ontsnappen aan de harde werkelijkheid van de aarde. Wij zijn geen gescheiden wezens, volgens het motto, wij hier beneden aarde zwaar en daarboven de lichte werelden. Deze vliegtuigen spelen niet meer tegen elkaar. Wij zijn één en verankeren het licht in ons lichtlichaam aardewezen. Nodig je ziel actief uit om heel diep in je lichaam te zakken en het zielenlicht stroomt door de kruinchakra, door de pijnappelklier en door alle chakra's. We incarneren volledig op deze manier. Als de energie van beneden weer omhoog stroomt, zijn we vastgebonden.

 

Adem met de liefde van je ziel en leef de vrijheid van je wezen. Het spreekt tot mij en ook tot jou....

"Je bent al zo ver gegaan en hebt je vleugels uitgeslagen. Ik zie je gloed en je onmetelijke liefde voor het leven. Gedragen door vertrouwen - wat er ook komt - je bent er - aanwezig en vol vreugde. Ga zo door! Laat het leven tot je spreken. Je hoeft alleen maar te luisteren. Het antwoord zit in je. Je gaat op overgave in de natuurlijke stroom. Er is niets te doen of te bereiken. Je kunt gewoon zijn. Liefdevol, helder en rechtop in elk moment. Je bent altijd beschermd en veilig. Wees niet bang. Lach, leef, hou van de wolken in de lucht en van elk stofje op de weg. Alles heeft zijn betekenis en zijn juistheid. Ga gewoon zitten en schrijf... Herinner wie je ten diepste bent. Een wonder in actie. Een licht in de duisternis. Een ster in de verwarring. Het komt wel goed. Het is al goed. We lopen hand in hand..." tezamen je ziel.

Spiritualiteit is zoveel meer dan het branden van een wierookje of kaarsje voor een Buddha beeld of andere beeltenis.

Spiritualiteit is een diepgaande innerlijke belevingswereld welke men naar de "buitenwereld" vorm kan en mag geven.

Hier dringt zich dan direct de vraag op: draagt een "spiritueel mens" door zijn uiterlijk, bijvoorbeeld kledij of sier, bij tot enige bewustzijnstoestand van spiritualiteit: neen.

Zoals Goethe in 1808 reeds schreef: "Geen persoonlijke God meer, geen kerkgenootschap meer, geen geloofsgemeenschap, geen kerk, geen morele wereldorde die ermee verbonden is - maar het gevoel van een alwetendheid en allesverbondenheid, emotionele overeenstemming met de wereld als geheel, het absolute als een codering voor de liefde."

De bestudering van het gegeven spiritualiteit is meer dan interessant en gaat vele malen verder en dieper dan wat de New-age beweging ooit in deze gebracht heeft.

De toepassing van spiritualiteit (in het dagelijks leven) gaat eveneens veel verder dan wat de New-age beweging ooit geprobeerd heeft te brengen als nieuwe vorm van bewustzijn.

 

In komende bijdrages en aanvullingen zal ik trachten op begrijpelijke wijze vorm te geven aan hetgeen spiritualiteit feitelijk zou kunnen zijn en hoe dit, indien gewenst, in het dagelijks leven te integreren valt.